chrome firefox opera safari iexplorer

Чорнобильці готують на осінь масштабні акції протесту

26 червня 2012 о 17:18

Чорнобильці мають намір провести масштабні акції протесту на захист своїх прав восени, повідомляє прес-служба Всеукраїнського комітету (ВК) «Наступ».

У вівторок в Києві відбувся перший з'їзд учасників ліквідації Чорнобильської аварії, ініціаторами якого виступила низка всеукраїнських громадських організацій, зокрема, «Чорнобиль-86», «Прип'ять», «Координаційна рада». Всього в роботі з'їзду взяли участь близько 300 делегатів з 14 областей.

Учасники з'їзду затвердили низку вимог, що стосуються розмірів мінімальної пенсії для інвалідів першої, другої, третьої груп.

Голова ВГО «Чорнобиль-86» Анатолій Колядін підкреслив, що «сьогодні ліквідатори повинні самостійно відстоювати справедливе право на гідне життя, оскільки ніхто їм у цьому не допоможе».

Голова ВК «Наступ» Руслан Секела запропонував підтримку своєї організації в акціях протесту чорнобильців. «Тільки спільні безстрокові акції протесту здатні вплинути на владу, і тільки таким чином ми зможемо відстоювати власні права. Одноденні мітинги результату не дадуть. Сьогодні влада боїться тільки сили, тому ми повинні спільно продемонструвати нашу силу і міць», — підкреслив він.

Учасники з'їзду створили оргкомітет із систематизації та впорядкування чорнобильського законодавства, першочерговим завданням якого є класифікація всіх постраждалих від аварії на ЧАЕС.

В обов'язки оргкомітету також входить консолідація дій з іншими громадськими організаціями та групами чорнобильців з проведення загальних масштабних акцій протесту восени поточного року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути