chrome firefox opera safari iexplorer

1 вересня в містах України відбудуться акції протесту проти головного освітянина

29 серпня 2011 о 11:02

1 вересня в українських містах заплановані акції протесту проти реформ міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Організатором акції виступив Громадянський рух Відсіч. «1 вересня має свої традиції: святково одягнені діти, білі бантики школярок, багато квітів і надій. А в центрі уваги журналістів — міністр освіти з традиційними заявами про минулі досягнення і майбутні реформи», — повідомили в русі Відсіч.

На переконання організаторів, на відміну від інших країн, де студенти і громадяни не мають поняття, хто у них очолює Міністерство освіти, в Україні міністр освіти — «справжня зірка — користується» великою популярністю "серед студентів і навіть має персональний символ у вигляді бородато-рогатої тварини, що має пристрасть до капусти ".

Протести відбудуться під назвою З Табачника реформ як з козла молока.

Акції заплановані в Києві (під стінами Адміністрації Президента на вулиці Банковій), в Донецьку (біля держадміністрації), у Львові (на площі Ринок), а також у Луцьку, Дрогобичі та Черкасах.

Нагадаємо, днями Національний університет Києво-Могилянська академія (НаУКМА) звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України у зв'язку з розподілом місць державного замовлення на 2011/2012 навчальний рік.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути