chrome firefox opera safari iexplorer

8 вересня по всій Україні пройдуть акції на підтримку ТВі

07 вересня 2012 о 17:06

У суботу, 8 вересня, у Києві та регіонах пройдуть акції на підтримку свободи слова та телеканалу ТВі.

Акції заплановані у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі, Миколаєві, Луганську, Запоріжжі, Полтаві, Сумах, Житомирі, Чернігові, Черкасах, Хмельницькому, Рівному, Тернополі та інших містах.

У Києві місцем проведення акції заявлена Михайлівська площа. Початок акції запланований о 12:00. Акція є неполітичною, без партійних прапорів.

«Є межа компромісу, яку свідома частина суспільства не може дозволити собі переступити. Свобода слова і свобода ЗМІ визначають цю межу. Останні два роки ми спостерігаємо згортання цих свобод в Україні. Відбулася монополізація ТБ через диспропорційність присутності влади та мінімізацію опозиції і незалежної громадськості. Однак , події, які відбуваються навколо ТВi у період виборчої кампанії, носять безпрецедентний характер», — сказано в повідомленні організаторів.

За їхніми словами, у країні може зникнути останній телеканал — ТВі, в ефірі якого глядачі ще можуть побачити критичну точку зору щодо подій у країні і новини якого незалежні експерти називають найбільш збалансованими.

Як відомо, у серпні більше 60 кабельних компаній вимкнули ТВi зі своїх пакетів. З 5 вересня найбільший кабельний оператор Воля-кабель переводить ТВі з популярного базового пакета у дорогий розширений пакет, який доступний лише для більш заможної третини користувачів.

Варто зазначити, що генеральний директор ТВі Микола Княжицький балотується до Верховної Ради за списками ВО Батьківщина.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути