chrome firefox opera safari iexplorer

По всій Україні протестуватимуть проти прийняття нового Трудового кодексу

20 травня 2012 о 11:06

У понеділок, 21 травня, по всій Україні пройдуть акції протесту проти прийняття у другому читанні проекту Трудового кодексу. У Києві акція відбудеться біля стін Комітетів Верховної Ради України.

Про це «Рідній країні» повідомили у Конфедерації вільних профспілок України.

Так, у Києві учасники акції зберуться о 9-30 на “Майдані Незалежності”, де влаштують акцію з використання театралізованих елементів і рушать ходою до Комітетів ВРУ (вул. Грушевського 18/2). Зважаючи на високу ймовірність ухвалення цього документу, організатори закликають долучитись до акції усім громадським та профспілковим активістам з метою недопустити реставрації рабства.

Організатори акції протесту зазначають, що відповідний проект №1108 в своїй останній редакції від 2 квітня 2012 року все ще зберігає безліч загрозливих положень для найманих працівників. У порівнянні з першопочатковою редакцією від 2007 року, яка була прийнята у першому читанні, кодекс позбавлено найбільш кричущих недоліків, проте лишились формулювання, через абстрактність яких працівника можливо загнати у рабські умови.

Наприклад, були прибрані норми, які дозволяють звільняти працівника за участь в незаконному страйку, але при цьому лишились статті, виписані таким чином, аби уможливити необмежену тривалість робочого дня і тижня при “необхідності”.

Усі покращення, які мали місце, стали результатом не перемовин, а протестних дій незалежних профспілок і позапарламентських лівих. Нагадаємо, що попри свою значимість проект так і не проходив громадське обговорення і не ставав предметом парламентських слухань. Тому, очевидно, що і цього разу відвернути прийняття кодексу і привернути увагу до найбільш гострих його положень можуть лише організовані протести.

Акції протесту, окрім Києва, пройдуть у таких містах: Сімферополь, Севастополь, Луганськ, Кіровоград, Харків, Одеса, Рівне, Львів, Ужгород.

Активісти виділяють у проекті Трудового кодексу такі недоліки:

— нормативні акти роботодавця замість колективного договору (ст.13);
— звільнення після консультації, а не отримання згоди профспілки (ст.122);
— звільнення за розголошення такої комерційної таємниці, як розмір зарплати співробітників (ст.104);
— можливість встановлення 12-годинного робочого дня та 48-годинного робочого тижня без згоди профспілки (ст. 143);
-дозволено відеонагляд на робочому місці (ст.28);
— заохочення фіктивно «дрібнити» підприємства на окремі юридичні особи до 8 осіб, на яких допускається звільнення (ст.100) і зменшення зарплати (ст.218) – з попередженням за 1 місяць. В чинному КЗпП обидва строки складають 2 місяці;
— трудовий договір із фізичною особою може розриватись без вихідної допомоги і в будь-які строки, оскільки регламентується «трудовим договором», а не законом (ст.306);
— дозволяється укладати строкові договори з науково-педагогічними і творчими працівниками (журналістами) (ст.69). Якщо договір укладається строком до 2 місяців, то допускається звільнення за двотижневу хворобу, тижневого простою з невідомих «виробничих причин», а про скорочення працівник сповіщується за один тиждень (ст.71).
— збільшення строку притягнення до дисциплінарної відповідальності з 6 до 12 місяців (ст.401);
— працівник, направлений на підвищення кваліфікації роботодавцем, може бути змушений «відпрацювати» вартість навчання, а також інших витрат, які нібито взяв на себе роботодавець (ст.319). Максимальний строк примусових відпрацювань не вказано. На час підвищення кваліфікації стаж може розриватись (ст.315);
— без згоди профспілки випробувальний термін збільшується з 3 до 6 місяців (ст.48);
— від випробувального терміну звільняються випускники, якщо вперше стають до роботи саме за здобутою спеціальністю (ст.47), а згідно КЗпП „імунітетом” володіє кожен випускник;
— працевлаштування випускника за рахунок броні можливе лише протягом 1 року після навчання, а потім право втрачається (ст.35);
— при скороченнях переважним правом залишення на роботі користуються ті, хто підвищує кваліфікацію за направленням власника (ст.102 ТК), а зараз – усі, хто поєднує роботу з навчанням;
— працівникам з вищою освітою, які мають намір здобути наступну вищу освіту, додаткова оплачувана відпустка надається лише у разі їх направлення на навчання роботодавцем (ст.192).

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути