chrome firefox opera safari iexplorer

День Конституції подарує українцям чотири вихідні дні

27 червня 2012 о 15:54

Відзавтра на українців чекає чотириденний уїк-енд — відпочиватимуть з нагоди Дня Конституції України з 28 червня по 1 липня включно.

Це визначено розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 листопада 2011 року №1210-р «Про перенесення робочих днів у 2012 році», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після святкового вихідного 28 червня (День Конституції) співробітників підприємств і організацій з п'ятиденним робочим тижнем чекає вихідний у п'ятницю, 29 червня.

Згідно з розпорядженням Кабміну, українцям доведеться відпрацювати цей день у суботу, 7 липня.

Спеціальний режим роботи банків та їх установ у зазначені дні визначає Національний банк України.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути