chrome firefox opera safari iexplorer

Французькі вболівальники повернуться в Україну вже з друзями

21 червня 2012 о 08:47

Лідерами продажів серед сувенірів у вболівальників Євро-2012 стали магніти, футболки українських клубів та горілка з перцем.

Кореспондент ТСН дослідила, що везуть з України іноземці, які вже повертаються додому. Виявилось, що у фаворі в євро-вболівальників – найдешевші презенти, такі як прапорці, майки та бейсболки. У якості сувенірів також обирають шалики «Динамо-Київ», футболки з зображенням Че Гевари та Чорнобиля. Компанія французів спланувала свою подорож таким чином, щоб в Україні провести якнайменше часу: день у Донецьку та день у Києві. Вони і не чекали, що тут їм буде аж так добре.

«Подорож Україною стала для нас сюрпризом. Україна дуже цікава та позитивна країна, спілкуватися було простіше з донеччанами. Вони, здається, ніколи не бачили живих французів! Чесно! Вони підходили та фотографувалися з нами», — розповіли французькі фани. Алекс у Францію відвезе український віночок. «Це для моєї дружини. Я на нього поміряв – здалося, це дуже гарно. Я бачив українок на картинах у віночках», — поділився вболівальник.

Хлопці зауважили, що дорожчих сувенірів та гостинців не купуватимуть, бо скоро сподіваються повернутись із друзями, щоб показати їм Україну.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути