chrome firefox opera safari iexplorer

Міліція рекомендує іноземним уболівальникам пересуватися вночі групами

07 червня 2012 о 13:38

Міліція рекомендує іноземним футбольним уболівальникам пересуватися в нічний час доби групами.

Про це на прес-конференції повідомив начальник Управління охорони громадського порядку Міністерства внутрішніх справ Олег Матвейцов.

«Що стосується іноземців, я вже давав поради, щоб вони не ходили поодинці в темний час доби, тобто групові переміщення бажані», — сказав він.

Матвейцов зазначив, що під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року міліція буде нести службу в посиленому режимі, у першу це торкнеться місць масового скупчення вболівальників, а також місць проживання іноземних фанатів.

Водночас, зі слів начальника управління, це не значить, що на околицях міст охорону громадського порядку не буде забезпечено на належному рівні.

Він додав, що в дні матчів нести службу будуть 22 тис. міліціонерів, а в інші дні — 11 тис.

Зі слів Матвейцова, 6 червня до України прибули 60 іноземних поліцейських, які допомагатимуть українським колегам слідкувати за порядком під час чемпіонату.

Очікується, що ще 50 іноземних правоохоронців прибудуть 8 червня.

Їхнім основним завданням буде супровід уболівальників своїх країн, крім того, вони працюватимуть в міжнародному центрі поліцейського співробітництва, де в їхні завдання входитиме обмін інформацією про переміщення уболівальників та їхню кількість.

Він також підкреслив, що до України вже почали прибувати іноземні вболівальники, зокрема, понад 700 фанатів прибули до Харкова, і понад 300 — до Києва.

Як повідомляло агентство, Міністерство внутрішніх справ застерігає іноземних уболівальників, які приїдуть відвідати чемпіонат Європи з футболу в 2012 році, від кишенькових злодіїв і псевдоінспекцій ДАІ.