chrome firefox opera safari iexplorer

На Одеському міжнародному кінофесті покажуть 11 фільмів з Європи та США

13 червня 2012 о 10:00

За місяць до старту третього Одеського міжнародного кінофестивалю у його оргкомітеті розказали про готовність до його проведення та назвали 11 фільмів, основних учасників конкурсної програми.

Серед інших — це остання робота Сергія Лозниці «В тумані», яку відзначили кінокритики на цьогорічному Каннському кінофестивалі, скандальний сербський «Парад» про марш сексуальних менших у Белграді та «Остання казка Рити» росіянки Ренати Літвінової.

У національному конкурсі покажуть вже нашумілих «Чемпіонів з підворіття» та«ТойХтоПройшовКрізьВогонь». Не оминуть увагою і молоде кінопокоління. Вже традиційно, у рамках фестивалю працюватиме «Літня кіношкола».

Журі цьогорічного кінофестивалю очолить Андрій Плахов. Також оцінку кращим фільмам даватимуть режисери Міхаль Боганім, Шейн Медоуз, актор Олександр Фелінг та директор київського кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі. Чекають у Одесі також і чимало інших гостей зі світу кіно. Зокрема, свою участь у ОМКФІ вже підтвердили Джеральдін Чаплін, онука зірки німої кінокомедії Чарлі Чапліна та «муза Фредеріко Фелліні» — Клаудія Кардінале.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути