chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм українського режисера покажуть на престижному міжнародному кінофесті

18 січня 2013 о 13:20
Фільм «Ядерні відходи» українського режисера Мирослава Слабошпицького покажуть на 42-ому Міжнародному Роттердамському кінофестивалі (IFFR), який відбудеться 23 січня і триматиме до 3 лютого 2013 року.

Мирослав Слабошпицький потрапив до уваги Роттердама після того, як його проект «Плем’я» отримав підтримку Фонду Хуберта Белса в 2010-ому році.

У 2011 році Слабошпицький представив на IFFR свою гучну короткометражку «Глухота» і тепер знову бере участь у «Спектрумі», цього разу з фестивальним хітом 2012-го року «Ядерні відходи» («Срібний леопард» у Локарно і Гран-прі «Кіношоку»).

23-хвилинний фільм про чоловіка і жінку з Чорнобильської зони відчуження вразив голландських суддів: «Сумний і такий, що дає надію…ефектний, аскетичний, але також фільм, що бентежить… красивий, стриманий і зворушливий», — йдеться у рецензії на офіційному сайті IFFR.

«Спектрум» — найзмістовніша частина Роттердамської програми. Його завдання — зібрати все найкраще, що було створено в авторському кіно протягом останнього року у повному і короткому метрі.

Роттердам, який відкриває європейський кінорік, утримує репутацію одного із кінофестивалів-лідерів, поступаючись Берліну, Каннам і Венеції і змагаючись з Локарно.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути