chrome firefox opera safari iexplorer

На відкритті Андріївського узвозу заспіває Олег Скрипка

01 червня 2012 о 09:15

Реконструйований Андріївський узвіз вже в цю неділю заповнять жителі древнього і середньовічного Києва, герої Булгаковських творів, а також Проня Прокопівна та Свирид Петрович Голохвастов.

Про програму святкування журналістам розповів музикант Олег Скрипка на спільній прес-конференції з головою КМДА Олександром Поповим, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Скрипки, разом з відкриттям Андріївського узвозу відбудеться презентація дев'ятого етнофестивалю «Країна мрій».

Музикант зазначив, що за його пропозицією в програму включили фольклорну музику, середньовічні танці, а Київська міськадміністрація запропонувала включити літературних героїв початку ХХ століття, зокрема, Проню Прокопівну й Голохвастова, а також героїв творів Михайла Булгакова.

"Я думаю, всі в дитинстві грали в «струмочок», і ми хочемо зробити такий «струмочок» на Андріївському, але щоб він біг не вниз, а вгору. Ми почнемо знизу і піднімемося на саму гору. Таким чином, ми піднімемо наш творчий дух вгору, до Андріївської церкви, і там відбудеться урочисте відкриття Андріївського узвозу та концертна програма ", — сказав Скрипка.

Він додав, що виконає концертну програму «Ле Гранд Оркестр». Відповідаючи на питання кореспондента, Скрипка зазначив, що оновленого Андріївського узвозу ще не бачив, але реконструкцію потрібно було робити давно. Він підкреслив, що йому шкода було дивитися на «убиту бруківку і уражені грибком стіни будинків». «Прекрасно, що ця реконструкція зроблена. Будуть нормальні дороги, нормальні будинки, вони не будуть сипатися і не соромно буде показати іноземцям цю вулицю. Вулиця відразу оживе. Там може бути більше ресторанчиків і творчих подій», розповів артист.

«У мене вже є підтримка міської адміністрації — є давня ідея зробити фестиваль вулиць-побратимів, зробити побратимами Андріївський узвіз та Монмартр. На Монмартрі ми вже зробили свою частину кілька років тому, і тепер є можливість і ідея цього року представити Монмартр на Андріївському узвозі , з французьким шармом. Андріївський гідний цього, я вам чесно скажу — він гарніше й краще Монмартра, і на Монмартрі вже немає такої атмосфери, але ми можемо її відтворити, і французи теж погодились. І партнером може виступити Французький культурний центр», — резюмував співак.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути