chrome firefox opera safari iexplorer

На реконструкції Андріївського узвозу розікрали більше мільйона гривень

07 лютого 2013 о 11:09

Компанія-підрядник з виконання робіт із реставрації проїжджої частини на Андріївському узвозі незаконно заволоділа бюджетними коштами на суму понад 1,3 млн грн.

Посадові особи компаній підробили витрати разом із субпідрядником і представили фальшиві накладні замовнику, яким в даному випадку виступало Головне управління капітального будівництва КМДА.

За даним фактом порушено кримінальну справу.

Як підтвердили журналістам у прокуратурі Києва, інформацію про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування за ст. 15, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (Службова фальсифікація).

Нагадаємо, КМДА уклала договір з ТОВ «В-Б-С» на реконструкцію Андріївського узвозу в Києві. Вартість угоди склала 34,66 млн грн.

Згідно з договором, компанія мала виконати роботи I черги будівництва — реконструкція інженерних мереж, впорядкування і озеленення вулиці з реконструкцією дорожнього покриття.

Відкриття реконструйованого Андріївського узвозу відбулося 4 червня. Проте Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві заборонила вводити Андріївський узвіз в експлуатацію. Під час перевірки, зокрема, було зафіксовано виконання будівельних робіт на фасадах будівель на 80%, тротуарах — на 90%, мережах — на 70%.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути