chrome firefox opera safari iexplorer

На Волині проходить ІV Міжнародний студентський фестиваль естрадної пісні

18 червня 2012 о 09:30

На Волині проходить ІV Міжнародний студентський фестиваль естрадної пісні «На хвилях Світязя» — 2012».

Як передає кореспондент УНІАН, відкрився фестиваль напередодні в Луцьку і триватиме до 20 червня на озері Світязь.

За словами міського голови Миколи Романюка, фестиваль змінив формат і став міжнародним студентським. «Дуже добре, коли люди зустрічаються, коли вони мають можливість показати свою творчість, досягнення і ще краще, що це зустрічаються молоді люди, яким будувати майбутнє нашої держави», — зазначив М.Романюк.

У перший день для присутніх співали вокальний октет «Double voice», народний артист України Василь Чепелюк та інші. Приємною несподіванкою для всіх став виступ відомого українського гурту «Друга ріка».

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути