chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільш криміногенним містом України став Сімферополь

12 червня 2012 о 13:34

Сімферополь зайняв перше місце в рейтингу криміногенних регіонів України, складеному журналом Forbes.

На другому місці — Севастополь, інші позиції в першій п'ятірці займають, відповідно, Дніпропетровськ, Горлівка та Кіровоград.

Як відзначає видання, за підсумками 2011 року, найбільш криміногенними регіонами в Україні є Схід і Південь. У західних обласних центрах — Івано-Франківську, Тернополі, Луцьку, Рівному рівень злочинності удвічі-втричі нижчий.

Найменш небезпечне з великих міст України — Полтава (1,5 тяжких злочинів на 1000 жителів), де, як ідеться у публікації, проживає велика кількість відставних військових.

Як пише Forbes, Севастополь, який є одним з осередків злочинності в країні, у радянські часи був закритим містом і числився серед найбезпечніших міст УРСР. Після розвалу СРСР, пише видання, Крим став яблуком розбрату між Україною і Росією.

«Внутрішні справи, включаючи підтримку правопорядку, відійшли на другий план. На півострові розквітла організована злочинність», — зазначає видання.

Видання як приклад зазначає, що чисельність жителів Севастополя та Вінниці практично однакова — 380 000 і 370 000 відповідно. При цьому рівень злочинності в містах непорівнюваний. У Севастополі в минулому році тяжких злочинів скоєно 6,4 на 1000 жителів.

При цьому у Вінниці на 1000 жителів доводилося усього три тяжких злочини. А в минулому році в місті не було зафіксовано жодного випадку згвалтування.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути