chrome firefox opera safari iexplorer

Німецький таблоїд назвав Україну «країною повій» через FEMEN

27 червня 2012 о 12:26

Видавництво Axel Springer, яке видає газету Bild, запевняє, що не хотіло образити українців, і шкодує, що в одній з його публікацій Україна була названа «країною повій».

«Ми, зрозуміло, не хотіли нікого образити цією статтею. Якщо ми цим зачепили національні почуття українців, то нам дуже шкода», — заявила офіційний представник видавництва Свенья Фрідріх.

За її словами, згаданий вище вислів не відображав думку редакції газети, а спирався на заяву представниці українського руху FEMEN Інни Шевченко. Фрідріх запевнила, що образливе висловлювання вже вирізали з онлайн-версії статті, тому в старому варіанті публікація в інтернеті більше не доступна.

Нагадаємо, стаття під назвою Справи повій зараз погані: українські повії скаржаться на конкуренцію у фан-зонах, онлайн-версія якої була опублікована на сайті Bild 16 червня, починалася з абзацу: Україна — країна повій. За оцінками, 100 тисяч жінок продають своє тіло за гроші.

Після цього Посольство України в Німеччині і Центральний союз українців у Німеччині висловили з цього приводу глибоке обурення і зажадали офіційного вибачення від редакції газети. Автор матеріалу Маттіас Марбург заявив, що його стаття потрапила на сайт у невідредагованому варіанті, а скандальне речення було лише гіперпосиланням на публікацію про FEMEN.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути