chrome firefox opera safari iexplorer

Рекорди Євро 2012: збитки та здобутки

26 червня 2012 о 09:45

онтинентальний футбольний чемпіонат в Україні і Польщі зібрав найбільше глядачів за всю історію проведення Євро. Лише на стадіони прийшли 1 млн 300 тисяч фанатів – це ще без урахування півфіналів і фіналу, йдеться в сюжеті ТСН.

Цифри і враження 

Ще 5,5 млн уболівальників попили пива у фан-зонах. Крім того, іноземці зламали стереотипи про Україну, і вже два тижні поводяться чемно, — радіють представники УЄФА. Цей футбольний форум вони вже однозначно оцінюють як успішний.

Від початку Євро-2012 українські міста відвідали майже 3 млн фанатів – це більше, ніж Польщу. І окрім дрібних ексцесів, нічого страшного ніхто не зафіксував.

«Ми моні торили відгуки з першого дня чемпіоната. І дуже добре помітна динаміка, кількість позитивних відгуків про Україну. Життєві реалії все те, про що говорилося, змолотили та переламали», — пояснив куратор фан-зони Києва Вілен Матвєєв.

Збитки-2012 

Зламаний стовбур, пошкоджений паркан і витоптані газони – це фактично усі збитки, яких завдали вболівальники Києву за два тижні. В мерії кажуть: УЄФА дало на такі форс-мажори мільйон євро – на цю суму столицю ще не пошкодили і близько.

«Можна подивитися газони – треба буде відновлювати сто відсотків. І ми це знали, це для нас не новина абсолютно», — переконує заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Великих пошкоджень немає. А маленькі – відновимо», — обіцяє він.

Чого бракувало європейцям

Австрійка Габріела Рехгербер допомагала фанатам на двох попередніх Євро і очолює таку ж службу у Києві. Каже: українські організація і безпека приємно здивували. До неї зверталися хіба що коли втрачали паспорт, і щоб спитати, скільки насправді коштує таксі. «До нас зверталися за номерами трамваїв, автобусів, як куди проїхати. Хтось питав, де найкращий паб. З проблемами майже не приходили», — розповіла вона.

«Хіба що важко людям було читати вивіски магазинів – питали, як купити сім-карту. Але не з оплатою були проблеми, а зі спілкуванням», — каже Рехгербер. Всі, кого австрійка бачила в своєму рундучку, 100-відсотково, на її думку, приїжджатимуть в Україну і після Євро.

«Сто відсотків полюбили Київ», — звітує вона.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути