chrome firefox opera safari iexplorer

Росія задоволена українськими сирами на 90%

19 червня 2012 о 11:14

Росспоживнагляд визнав 88 видів українського сиру такими, що відповідають санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

Про це повідомляється на сайті Росспоживнагляду, передає ТСН.

«У лабораторію ФБУЗ „Центр гігієни і епідеміології в місті Москві“ Росспоживнагляду надійшли 107 зразків сиру виробництва ПП КФ „Прометей“ філіал „Менський сир“, ТОВ „Гадячсир“, ПрАТ „Пирятинський сирзавод“, ПАТ „Дубномолоко“, з яких повністю досліджено 91 зразок продукції. В результаті на 88 зразків видані експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам», — зазначили в Росспоживнагляді.

Російська сторона надіслала до Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України лист із проханням надати повну інформацію про діяльність українських лабораторій, що претендують на проведення досліджень сирів для експорту продукції до Росії.

За даними Росспоживнагляду, зазначена інформація не надходила.

Як повідомлялося, у лютому 2012 року Росспоживнагляд за результатами досліджень встановив, що у складі сирів деяких українських виробників містяться рослинні жири, інформація про наявність яких не була позначена на етикетці.

Це є порушенням російського техрегламенту на молоко і молочну продукцію.

У результаті продукти виробництва цих підприємств потрапили під заборону для реалізації в Росії.

У середині травня відомство дозволило чотирьом українським заводам повернутися на російський ринок.

Ідеться про продукцію підприємств «Пирятинський сирзавод», «Дубномолоко», «Гадячсир» і «Прометей».

У червні фахівці Росспоживнагляду проінспектували ТОВ «Лозовський молочний завод» і ПП «Рось» філіалу «Охтирський сирокомбінат» і не виявили серйозних порушень в роботі підприємств.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути