chrome firefox opera safari iexplorer

Росія відмовилася від українського сиру

07 лютого 2012 о 09:14

Росспоживнагляд з 7 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів деяких українських виробників, які посіли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції, заявив голова служби Геннадій Оніщенко.

«Це (позиція — ред.) дає нам підстави буквально з завтрашнього дня заборонити цілу низку виробників, за якими найбільша кількість негативних знахідок у тих групах так званої сирної продукції, яку ми виявляємо», — заявив Оніщенко Інтерфаксу пізно ввечері в понеділок.

За його словами, для сирної продукції цих виробників з вівторка буде «закриття на кордоні»

Голова Росспоживнагляду зазначив, що чим більше відомство досліджує зразки сирів українського виробництва, що надійшли на російський ринок, тим більше виявляє «негативних знахідок».

Так, під час перевірок, проведених в 62 суб'єктах РФ, було відібрано 178 зразків цієї продукції, з них 38 не відповідали встановленим нормативам «за жирокислотним складом жирової частини продукту», повідомив він.

«Ситуація, за нашою оцінкою, посилюється тим, що ми не бачимо імпульсів до того, щоб конструктивно вирішувати проблему, що склалася, а тільки несистемні і безграмотні коментарі в публічному полі, які дають нібито виробники сиру, виправдовуючи і без того непристойну ситуацію, яка складається в цьому сегменті», — заявив Оніщенко

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути