chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні поховають найсильнішого чоловіка України

26 червня 2012 о 09:02

Стали відомими подробиці трагічної аварії, в котрій обірвалося життя найсильнішого українця Юрія Малька. Він загинув, рятуючи від зіткнення 11-річну дівчинку, йдеться в сюжеті ТСН.

Трагедія сталася на одному з перехресть у місті Комсомольську на Полтавщині. Чоловік їхав на байку, коли на дорозі раптом з'явилася мала велосипедистка. Щоб не збити дитину, мотоцикліст здійснив небезпечний маневр: поклав свій байк на бік, і цим фактично прирік себе на загибель.

Як твердить товариш загиблого Олександр Шевела, по слідах на асфальті добре видно, як саме сталася ДТП. «Він просто поклав, а сам вилетів. А мотоцикл поїхав туди. Він урятував дівчинку, я вважаю, це герой», — сказав Олександр. Свідки намагалися надати відомому мотоциклісту першу допомогу. Але марно. «До приїзду швидкої допомоги водій мотоциклу загинув. На місце була викликана слідча группа. На данний час проводиться перевірка», — прокоментував подію старший інспектор ДАІ Комсомольська Володимир Коваленко. Повністю уникнути зіткнення з дитиною Малькові все ж не вдалося. Дівчинка-велосипедистка потрапила до лікарні, проте її життю загрози немає. «Діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку і розтягнення зв'язок лівого галеностопного суглоба. Стан середньої тяжкості», — розповіла завідувачка педіатричним відділенням Комсомольської лікарні Валентина Макаренко.

За десять днів врятовану ціною життя школярку випишуть з лікарні. Юрія Малька, відомого тренера з бойових мистецтв, поховають сьогодні у Комсомольську.

Його визнали найсильнішою людиною України після того, як силаню вдалося зрушити з місця 22 вагони потяга, які важили 500 тонн, та протягнути їх 8 метрів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути