chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві фтизіатри й маммологи проведуть безкоштовні консультації

25 червня 2012 о 12:01

Кияни й гості столиці з 25 червня по 1 липня зможуть отримати безкоштовну консультацію фтизіатра й маммолога, а також зробити цифрову флюорографію.

Як повідомили УНІАН у Благодійному фонді Ріната Ахметова «Розвиток України», ці послуги забезпечуються в рамках одного з напрямків діяльності фонду — «Здоров`я нації».

За словами представника Фонду «Розвиток України» Марії Маковецької, боротьба з епідемією туберкульозу й привнесення світових стандартів у лікування й діагностику онкозахворювань – одні з головних напрямків роботи фонду.

«Це дуже страшні діагнози, які кардинально можуть змінити життя людини та її ставлення до себе і близьких. Виявлення туберкульозу й раку молочної залози на ранній стадії є запорукою того, що людина може вилікуватися й повернутися до нормального способу життя. Тому ми раді надати гостям Європейського села можливість ранньої діагностики та консультації фахівців. Ми впевнені, що багато хто з тих, хто з різних причин не доходять до лікаря, зробить це, гуляючи по Києву, або перед переглядом матчів у фан-зоні на Хрещатику», — зазначила М.Маковецька.

У Фонді Р.Ахметова також підкреслили, що діагностика легенів проводитиметься на сучасному цифровому рентгенофлюорографічному апараті, який у 5-10 разів менше опромінює людину порівняно з традиційними плівковими апаратами.

Всі консультації будуть проводиться з 25 червня по 1 липня з 10.00 до 22.00 на території Європейського села під аркою Дружби народів у Києві — в наметі «Разом до здорового суспільства» (праворуч за футбольним полем).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути