chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві помоляться за Україну

13 червня 2012 о 10:26

 

Сьогодні на Софійській площі в Києві представники різних конфесій спільно помоляться за Україну.

Про це повідомляє РІСУ.

13 червня з 19 до 20 год. на Софійській площі в Києві відбудеться чергова міжконфесійна акція – молитва за Україну, за участю представників УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП) та РКЦ.

Як зазначають ініціатори заходу, така молитва на майдані Незалежності в 2004 році «об’єднала християн традиційних українських Церков і породила хвилю високого духовного піднесення в народі».

Вона надихнула вірних УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП) та РКЦ збиратись з травня 2005 р. щомісяця 13-го числа на Софійському майдані на спільні молебні (в будній день – о 19.00, у вихідний – о 13.00).

Гаслом таких зібрань стало: «Схід і Захід в єдності під Покровом Пресвятої Богородиці». Спільно молячись за зміцнення єдності і любові учасники молитви відкривають свої серця «до братерського спілкування та співпраці, що сприяє досягненню видимої єдності наших Церков».

Подібні молитовні зібрання також проходять у Львові, Івано-Франківську, Червонограді, Дрогобичі, Ворохті, Радехові, Жовкві, Сокалі, Косові, Харкові, Луцьку, Южному (Одеська обл.), Стрию, с.Криворівня та с.Красник (Верховинський р-н.); Здвижині, с.Шепіт (Косівський р-н); Ганновері (Німеччина), Торонто (Канада), Філадельфії (США).

Розділи: Суспільство