chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкривається унікальний україно-польський фестиваль

02 червня 2012 о 10:21

Polska Organizacja Turystyczna та козацьке селище «Мамаєва Слобода» запрошує на Великий україно-польський фестиваль «Ucraina terra cossacorum» — «Україна – земля козаків», який розпочнеться за тиждень до початку ЄВРО-2012.

Про це «Рідній країні» повідомили у «Мамаєвій слободі».

Так, 2 червня 2012 року відбудеться урочисте відкриття фестивалю, який триватиме щоденно впродовж місяця до 1 липня 2012 року на території козацького селища «Мамаєва Слобода» в серці столиці України.

В рамках фестивалю заплановано феєричне кінно-каскадерське шоу із презентацією зброї та гонору обох народів. Щоденно буде проходити лицарський герць (поєдинок) між українськими козаками під орудою кращого кінного каскадера євроазійського континенту Наказного Отамана Олега Юрчишина та польськими крилатими гусарами на чолі із польським шляхтичем герба «Wczele» паном Яном Погоржельським.

Окрім того, у програмі фестивалю — виступи фольклорних колективів України та Польщі, майстер-класи з давніх ремесел та трудових навичок, презентація козацького коша, а також великий «Слобідський ярмарок-2012», на який ми щиросердно запросили чиненайкращих майстрів зі всієї України.

Крім того, гості протягом місяця на фестивалі «Ucraina terra cossacorum» — «Україна – земля козаків» зможуть покататись на коні чи возі, поборотись із козацьким богатирем прямо на майдані, залізти на величезний стовп за подарунком, помірятись силами із козаками за кухоль пива, а також взяти особисту участь в інших козацьких розвагах та пустощах...

У великих казанах на відкритому вогні впродовж місяця готуватимуться страви обох народів: польський бігос та журек, а також козацький куліш, вареники та рибна юшка «щерба».

Бажаючих познайомитись із Середньовічною українською та польською культурою, піснями та танцями, стравами та напоями, військовими традиціями – ласкаво запрошуємо в козацьке селище «Мамаєва Слобода», що розташувалось майже в центрі столиці України, всього за 7 кілометрів від Хрещатика в урочищі, з якого й бере початок легендарна річка Либідь.

Детальніше про фестиваль — дивіться тут.

«Рідна країна»

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути