chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’явиться вулиця Погрібного

27 червня 2012 о 10:46

Замість вулиці Будівельників у Дніпровському районі столиці з’явиться вулиця Анатолія Погрібного. Відповідне звернення Української Всесвітньої Координаційної Ради було підтримане на засіданні комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА, поінформував член зазначеної комісії, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, передає УНН.

«Анатолій Погрібний видатна людина. Я радий, що його ім’я буде увічнено у столиці. Він був моїм викладачем, і вся наша група з повагою та пошаною завжди ставилася до нього. Звичайно, я як і всі члени комісії підтримав це перейменування», — розповів О.Бригинець.

Анатолій Погрібний (3.01.1942 р.— 9.10. 2007 р.) — український літературознавець, письменник, критик і публіцист, політичний, культурний і громадський діяч. Академік, доктор філологічних наук, професор. Засновник і голова Всеукраїнського педагогічного товариства ім. Г. Ващенка. Лауреат багатьох національних премій: ім. О. Білецького в галузі літературної критики, премій ім. І. Огієнка, ім. І. Багряного, Міжнародного фонду ім. Т. Шевченка, ім. Б. Грінченка, Національної премії України ім. Т. Шевченка.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути