chrome firefox opera safari iexplorer

У наступному році українські шахти будуть приватизувати по 1 гривні за кожну

22 червня 2012 о 14:38

Приватизація вуглевидобувних підприємств є переважно перспективою 2013 року, і проходитиме вона за новою для України процедурою.

Про це повідомив в інтерв’ю «Урядовому кур’єру» голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко.

«Я був би дуже радий, якщо би цього року нам вдалося оголосити продаж хоча би декількох підприємств. У більшості це перспектива 2013-го», – зазначив він.

За його словами, «очікувати, що всі вуглевидобувні підприємства під час продажу приноситимуть великі гроші до держбюджету, помилково».

Як зазначив голова ФДМУ, 6 травня набув чинності закон про особливості приватизації вуглевидобувних підприємств, який передбачає новий для України спосіб приватизації інвестиційно непривабливих, збиткових об’єктів – інвестиційний конкурс.

«Його сенс у тому, що саме підприємство буде продано за 1 грн, але змагання йтиме за те, хто більше вкладе в розвиток підприємства. Це буде розрахунок, і тому, хто більше гарантує, й буде продано це підприємство», – зазначив Рябченко.

За його словами, щоб перейти до приватизації, необхідно, щоб орган управління – в цьому випадку Міненерговугілля – сформував перелік шахт, що підлягають приватизації, для затвердження урядом.

«Ця робота продовжується згідно з планом заходів, передбачених Національним планом дій. Крім того, за Міненерговугілля закріплена передприватизаційна підготовка, яка, до речі, включає й корпоратизацію державних вуглевидобувних підприємств», – зазначив Рябченко.

Він також додав, що «Фонд держмайна готовий здійснювати цю приватизацію, й ми проводитимемо її подібно до приватизації енергетики: вся інформація буде на нашому сайті», повідомляє ЗІК з посиланням на УНІАН.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути