chrome firefox opera safari iexplorer

У стінах парламенту покажуть виставку старовинних ікон

15 червня 2012 о 14:49

19 червня 2012 року у стінах Верховної Ради України відкриється виставка старовинних ікон XVIII-поч.ХХ-го ст. «Православний оберіг».

Організатором виставки виступила галерея «АтрибутЪ», повідомили «Рідній країні» організатори виставки.

Метою цієї виставки є  відродження традицій духовності та моральності, популяризація православних святинь і оберегів, розширення території добра і злагоди.

За повідомленням організаторів, до експозиції виставки увійшли раритетні ікони з приватних колекцій та з зібрання галереї «АтрибутЪ» , частина з яких жодного разу не експонувалася на виставках.

«З часів Київської Русі ікона як оберіг стала дорогоцінним, і збереженим з роду в рід духовним свідченням відданості та вірності православної души людським цінностям.

Вже понад тисячу років українці схиляють голови в молитві над іконою, просять Божого заступництва і вірить, що будуть почутою. Перед іконою людина стає чистішою й добрішою. Православна ікона є символом Божественного заступництва.

Український та російський іконопис являє собою цілком окремий напрямок в історії світового образотворчого мистецтва, багатющу спадщину світової культури, що має художню, історичну, естетичну та духовну цінність», — переконують організатори.

Виставка триватиме до 22 червня 2012 року.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути