chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві показують персональну виставку Лариси Кадочникової

21 грудня 2011 о 22:06

В галереї «АтрибутЪ» у Києві триває персональна виставка живопису і графіки лауреата Шевченківської премії, народної артистки України і Росії Лариси Кадочникової «Світ моїх марень і мрій».

Значна частина картин, виставляються майстринею вперше, а після закінчення виставки, будуть відправлені нею назавжди до Москви.

Йдеться насамперед про інтимно-поетичний цикл картин акторки-художниці який раніше доводилося бачити лише вузькому колу її найближчих друзів.

Ретроспектива представлених на виставці робіт Лариси Кадочнікової відображає різні періоди творчої діяльності корифейки театру і кіно – від початку 70-х років минулого століття до сьогодення. Все, що свого часу не вдалося передати через кіно- та театральні ролі, було «продовжено» у сновидіннях та найшло своє відображення в «…СВІТІ ЇЇ МАРЕНЬ і МРІЙ».

Представлена експозиція відкриває маловідомі грані її таланту, повертає нас до часів зародження вітчизняного поетичного кіно, нагадує нам про її друзів: Сергія Параджанова, Юрія Ілієнка, Івана Миколайчука, В’ячеслава Тихонова… Всіх тих, з якими вона була біля витоків цього неперевершеного мистецького жанру.

На урочистому відкритті виставки 15 грудня привітати Ларису Валентинівну прийшли десятки її друзів: Остап Ступка, Володимир Горянський, Ганна Герман, Лариса Скорик, Роман Балаян, Тарас Чорновіл та багато інших.

Виставка триватиме до 15 січня 2012 року.

Інформація та фото надані галереєю «АтрибутЪ»

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути