chrome firefox opera safari iexplorer

Один з найбільш відомих у світі українських фотографів відкриває свою персональну виставку у Харкові

05 листопада 2013 о 15:19

Один з найбільш відомих у світі українських фотографів Борис Михайлов відкриває свою персональну виставку у Харкові — «Unrespectable. Retrospective. + Почеркушки». Близько місяця, з 7 листопада по 3 грудня харків’яни побачать усі кращі роботи художника. Наразі, це перша його повна виставка в Україні. До експозиції увійдуть головні серії фотографа «Синя серія», «Червона серія», «Історія хвороби», «Я не я», «Вчорашній бутерброд».

Наразі Борис Михайлов вважається одним з класиків сучасної художньої фотографії. Виставка відбудеться у «ЕрміловЦентрі» і буде присвячена 75-річчу фотохудожника.

Борис Михайлов — єдиний фотограф пострадянського простору, який став лауреатом престижної премії «Хассельблад», а також нагороджений премією «Спектрум» за заслуги в галузі фотографії. Його персональні виставки відбулись у арт-інституціях Європи та Америки. Він – постійний учасник самих значущих світових арт-форумів та бієнале, а роботи Михайлова можна побачити в Метрополітен Музеї, Пінакотеке Модерну (Мюнхен , Німеччина ), Музеї Вікторії та Альберта, музеях сучасного мистецтва Берліна, Лондона, Токіо, Нью-Йорка, Ганновера.

Джерело: Day.kiev.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути