chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві показують унікальну виставку футболок найкращих футболістів планети

12 червня 2012 о 13:21

У Київському планетарії відкрилася найбільша в Європі виставка футболок із плеча найкращих футболістів планети. Колекцію збирали понад 20 років і вперше показали в Україні.

Приватна колекція Максима Сімороза, Олега Кравченка та Олексія Кокотуна має більше 700 футболок, в яких грали Ліонель Мессі, Девід Бекхем, Міхаель Баллак, Джанлуїджі Буффон, Франк Рібері, Франк Лебеф, Роберто Карлос, Андрій Шевченко, Андрій Воронін, повідомили організатори проекту.

Відкрилася виставка fashion-шоу, у рамках якого українські топ-моделі приміряли на себе 30 найкращих «зіркових» футболок.

До експозиції увійшли унікальні експонати, зокрема сучасна ігрова амуніція Девіда Бекхема, в якій він грає за Лос-Анджелес Гелексі, історична футболка з плеча великого Пеле, в якій він грав за Нью-Йорк Космос. Також виставлені форми гравців усіх команд-учасниць Євро-2012.

Організатори зазначають, що абсолютно всі футболки із приватної колекції ігрові, саме в них знамениті футболісти тішили нас своєю грою. Колекція збиралася понад 20 років і вперше показана в Україні.

Виставка проходить у науково-культурно-розважальному центрі ATMASFERA 360, вул. Велика Васильківська, 57/3 (у будівлі Київського планетарію), і буде працювати до 1 липня.

Вартість входу — 30 грн, для дітей і пенсіонерів — 20 грн.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути