chrome firefox opera safari iexplorer

В Нацмузеї Пирогово пройдуть два масштабні дійства

05 червня 2012 о 10:40

9 та 10 червня 2012 р. в Національному музеї народної архітектури та побуту України відбудеться два свята: «День ткалі та вишивальниці» і фестиваль козацької пісні та мистецтв «Козацькі клейноди».

Як повідомила прес-служба музею, у святі ткалі та вишивальниці візьмуть участь народні майстри, художники, художньо-промислові об єднання, що працюють у галузі традиційного українського ткацтва і вишивки. Відвідувачі побачать різноманітні побутові вироби, предмети одягу, оздоблені рукотворними орнаментами.

9 червня працюватиме ручний ткацький верстат, де всі бажаючі зможуть спробувати себе в ролі ткаль.
10 червня в приміщенні церковно-парафіальної школи «Середньої Наддніпрянщини» відбудеться семінарське заняття на тему «Символіка української орнаментики».

Також організатори запрошують  відвідати постійну виставку ткацтва на Поділлі.

Під час Фестивалю козацької пісні та мистецтв КОЗАЦЬКІ КЛЕЙНОДИ» на Співочому полі вперше в музеї буде проведено конкурс на кращу вишиванку серед відвідувачів музею.

Конкурс відбудеться 10 червня з 12-00 до 15-00. Нагородження — о 15-00 годині. Конкурсні програми оцінюються компетентним журі у складі провідних педагогів України, громадських діячів, діячів культури та мистецтв. Переможці фестивалю нагороджуються дипломами Лауреатів та цінними подарунками.

Під час фестивалю відбудуться майстер-класи з різних видів мистецтв та козацького спорту, проведення конкурсів, приготування козацьких страв та пригощання учасників свята, заключний гала-концерт за участю лауреатів фестивалю та відомих артистів України.

У дні проведення свят на різних майданчиках відбуватимуться концерти, у яких візьмуть участь фольклорні колективи, запрошені до музею з різних областей України., буде організовано виставку-ярмарок виробів народних майстрів (вишивка, ткацтво, народний розпис тощо). Танцювальний гурт музею «Дам лиха закаблукам» запросить всіх бажаючих до навчання старовинним народним танцям.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути