chrome firefox opera safari iexplorer

Аграрна катастрофа: дощі вже нічим не допоможуть цьогорічному урожаю

17 липня 2012 о 09:56

Дощі, які пройшли в Україні минулого тижня, вже нічим не допоможуть раннім зерновим, які на півдні, зокрема, у Миколаївській, Херсонській, а також у Кіровоградській і Дніпропетровській областях вже фактично закінчують збирати.

Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, повідомляє портал «Дело».

Кульбіда зазначив, що негативний вплив тривалої відсутності дощів уже зіграв свою роль.

Він також нагадав, що аграрії значно розширили площі під кукурудзою, бо виробництво цієї культури буде високим.

«Щодо пізніх культур можемо говорити про певне поліпшення умов для вегетації кукурудзи та формування її продуктивних коренів. Звичайно, (погодні умови) позитивно вплинуть на формування кошиків соняшнику, і на всі інші культури вони також матимуть позитивний вплив», — сказав Кульбіда.

«При цьому той негативний вплив, який мав місце — він уже відбувся, особливо якщо це стосується критичних періодів розвитку господарських рослин. Це однозначно несе в собі зниження майбутнього врожаю, проте будемо сподіватися, що це зниження буде не настільки значним», — зазначив він.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути