chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні припиняться дощі, але спека не повернеться

18 серпня 2012 о 14:20

З 18 по 23 серпня в Україні передбачається поліпшення погодних умов – дощі припиняться, але сильної спеки вже не буде.

«Поступово підвищуватиметься температура повітря, припиняться опади. Але до попередніх великих показників температура підвищуватися не буде. Хіба що на півдні вона сягатиме 30 градусів», — повідомив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» глава Гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що з початку 1980-х років кліматичні зміни помітно активізувалися. Лише за останніх двадцять п'ять років середня температура в Україні зросла приблизно на 1,5 градуса.

«Це говорить про дуже швидкі процеси кліматичних змін. Найбільше виражені вони взимку, особливо в січні й лютому, середня температура яких зросла на 2,3-2,5 градуса», — пояснив синоптик.

Кульбіда також підтвердив, що цьогорічна зима, за прогнозами, буде такою ж, як і минулорічна. «Маємо бути готові до того, що такий характер зимового періоду спостерігатиметься й надалі: збережеться тенденція загального зростання температури, але абсолютно не виключені короткочасні періоди похолодань», — припустив він.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути