chrome firefox opera safari iexplorer

Тридцятиградусна спека ще повернеться в Україну

14 серпня 2012 о 13:20

Цього тижня українці, утомлені сонцем, мають можливість перепочити від спеки. Відучора над територією країни розпочалася перебудова атмосферних процесів. А це означає, що найближчі кілька днів західні, північні та центральні області купатимуться у дощах.

Про це учора під час прес-конференції в Міністерстві надзвичайних ситуацій повідомив директор Українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда, пише Голос України.

За його словами, сумарна кількість опадів до 15 серпня буде найбільшою у Волинській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській областях, на півдні Київщини, а також на півночі Хмельницької та Тернопільської областей. Тож мешканцям цих регіонів, як ніколи, у нагоді стануть парасолі.

Інтенсивні дощі охолодять і температуру повітря. За прогнозами, у західних та північних областях стовпчики термометрів зупиняться на позначці у 20 градусів вище нуля. На 3—8 градусів тепліше буде в південному та східному регіонах.

Мешканцям центру та півночі варто знайти кофтинки. Тут повітря охолоне до 20—25 градусів. Опади, які вже випали, суттєво знизили рівень пожежної небезпеки у південних, центральних областях та на півночі країни, — повідомляє прес-служба МНС.

У річках Карпат очікується підвищення рівня води, за попередніми підрахунками, на 0,5—1,5 м. Та минеться без виходу води на заплаву.

Щоправда, каже Микола Кульбіда, літо ще не скінчилося. Спека, образно кажучи, пішла лише у нетривалу відпустку. Уже цієї п’ятниці дощі мають припинитися, а температура повітря знову почне зростати.

І хоч цьогорічний пік спеки уже минув, але: «Найвідчутніше зростання температури відбудеться протягом 20—23 серпня, коли в Україні, особливо в південних та центральних областях, а потім і на заході, температура максимально досягатиме і перевищуватиме відмітку 30 градусів», — спрогнозував М. Кульбіда.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути