chrome firefox opera safari iexplorer

Електронна система вступу вже у перший день не витримала навантаження

03 липня 2012 о 00:17

У понеділок, 2 липня, в Україні розпочалася вступна кампанія, йдеться в сюжеті ТСН.

Не дивлячись на те, що абітурієнтів цього року ледь не вдвічі більше, ніж минулі рази, довгих черг у вишах немає. Сімсот людей (станом на обідню годину) наважилися скористатися державною електронною базою, яка, імовірно, від навантаження, дала збій.

Новація Міносвіти запрацювала сьогодні в нуль годин нуль хвилин. Тут збирають, обробляють і зберігають дані про освіту.

Доступ до неї мають усі без винятку вищі школи країни. Та технічному прогресу, як виявилося, молодь не довіряє. Так, під дверима університету Шевченка абітурієнти з батьками чергували з шостої ранку, бо заяву вирішили віддати із рук в руки.

Недовіру електронна система виправдала — і підвисла з самого ранку. Незважаючи на те, що до обіду вже все запрацювало, деякі фахівці поговорюють про цілковитий провал новації.

«Такі системи не запускають без попередньої кількамісячної пробації. Технічні можливості багатьох університетів є досить сумнівними», — заявив директор центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук.

Це ризикує повести за собою плутанину і навіть утрату багатьох даних.

Та не базою однією цьогоріч випробовують абітурієнтів. Кількість пільговиків тепер не має перевищити 25-ти відсотків місць держзамовлення. А прохідні бали на деякі спеціальності підскочили зі ста двадцяти чотирьох до ста сорока.

Зате їх тепер можна собі підвищити за рахунок відвідування підготовчих курсів. Зазначимо, що випускники шкіл можуть подавати документи до вищих навчальних закладів до 31 липня.

Розділи: Новини освіти