chrome firefox opera safari iexplorer

Система «Електронний вступ» вже 5 днів не працює повноцінно

06 липня 2011 о 14:56

До початку вступної кампанії Міносвіти не змогло налагодити повноцінну роботу системи «Електронний вступ» і зараз тисячі абітурієнтів тестують систему в «бойових умовах».

З 1 липня почалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів України. Цього року Міносвіти широко анонсувало серед абітурієнтів систему «Електронного вступу», що за логічним задумом, має надавати абітурієнтам можливість дистанційного подання заяв про вступ до обраного вищого навчального накладу шляхом електронної передачі даних.

Однак, п’яту добу з початку вступної кампанії система повноцінно не працює. Нарікання на безліч технічних помилок, виявлених користувачами, знаходять своє відображення в численних коментарях абітурієнтів та їх батьків на сайті «Єдине освітнє інформаційне вікно України», де знаходиться точка доступу й електронна форма реєстрації абітурієнтів у системі.

Кількість запитань і повідомлень від абітурієнтів про помилки системи, вочевидь, перевищує фізичні можливості відповідальних осіб, які мають надавати відповіді на них і оперативно виправляти помилки.

При цьому багатьох абітурієнтів уражає ситуація, що система не була заздалегідь належним чином протестована на наявність помилок. Очевидною є ситуація, що налагодження роботи, у тому числі й підключення вузів до цієї системи, проходить безпосередньо під час вступної кампанії. Іншими словами, робота системи тестується безпосередньо на нинішніх абітурієнтах.

Також досі не зрозуміло, хто ж несе відповідальність за роботу системи «Електронний вступ» – чи то Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, чи то комерційна структура «Єдине освітнє інформаційне вікно України», через сайт якої проходить реєстрація абітурієнтів у системі «Електронний вступ».

У той же час чиновники не визнають існуючих проблем, запевняючи абітурієнтів і громадськість про нормальну роботу системи, усупереч наявності очевидних помилок. «Електронний вступ працює цілком нормально, а вступна кампанія є контрольованим процесом. Просто на підтвердження реєстрації абітурієнта потрібний деякий час, адже це – технологічна процедура», – заявив 4 липня начальник департаменту вищої освіти МОНмолодьспорт Ярослав Болюбаш на сайті «Єдине освітнє інформаційне вікно України».

Нагадаємо, що 1 липня, в ефірі Першого національного телеканалу, міністр освіти Дмитро Табачник, відповідаючи на запитання щодо проблем із реєстрацією користувачів у системі «Електронний вступ» зазначив, що «електронний вступ є експериментом, кожен хто заходить на нього знає, що для того, щоб авторизувалася його заявка необхідно 24 години». Натомість минуло вже кілька діб, а проблема вочевидь не вирішена, пише: Освіта.ua.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути