chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти зобов'язало виші невідкладно налагодити Електронний вступ

18 липня 2011 о 13:50

Через майже три тижні після початку вступної кампанії Міносвіти взялося налагодити роботу свого експерименту — Електронного вступу, пише ZN.UA.

У п'ятницю, 15 липня, МОН розіслав ректорам вишів листа з вимогою налагодити подачу документів абітурієнтів на вступ через інтернет.

«Звертаємо увагу на необхідність невідкладного (до 17 липня 2011 р.) вирішення усіх технічні питань, що виникають у процесі прийому та передачі документів про освіту за допомогою зазначених систем, за консультаційними телефонами (044) 239-86-20 та (044) 239-86-15», — йдеться в листі МОН.

Щоправда, що саме можуть зробити ректори з електронними системами, котрі, за інформацією самого ж керівництва Міносвіти, ще «сирі» і працюють в режимі есперименту, невідомо.

Нагадаємо, що до цього моменту Електронний вступ, що стартував 1 липня, продовжував працювати з перебоями. За повідомленнями абітурієнтів, він самовільно відправляв заяви у будь-які ВНЗ, не рахував бали, відмовлявся взагалі «впускати» вступника в систему.

У технічному відділі Міносвіти пояснили, що проблеми сталися через апеляції вступників до Українського центру оцінювання якості освіти, котрий виправляв їм оцінки за тестування в школі. Зміни цих балів у системі і призвели до збоїв.

Це підтвердили і у технічному відділі самого Електронного вступу, що працює на базі порталу www.osvita.com. За словами програмістів, проблеми з Електронним вступом і системою «Конкурс», де міститься інформація про бали і рейтинг вступників, сталися через невідповідність баз даних — в Електронний вступ «приходять» одні оцінки вступників, в «Конкурс» — інші.

Свою вину розробники системи не вбачають. Кажуть — все перевіряли і тестували заздалегідь, помилок не чекали, але намагаються їх виправляти.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути