chrome firefox opera safari iexplorer

Тепер до вишів можна вступати через Інтернет

07 травня 2011 о 10:07

6 травня 2011 набув чинності наказ Міністерств освіти і науки, молоді та спорту України N 291 від 28.03.2011 "Про впровадження в 2011 році у вищих навчальних закладах експерименту" Електронний вступ 2011 "".

Даним наказом Міносвіти зобов`язало вузи ІІІ — IV рівнів акредитації приймати вступні документи абітурієнтів ще й в електронному вигляді.

Згідно з документом, починаючи з 1 липня 2011 року в вузах ІІІ — IV рівнів акредитації буде проведено експеримент «Електронний вступ 2011», метою якого є впровадити систему прийому заявок та документів абітурієнтів на вступ до вишу в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет.

Подача абітурієнтами електронних заяв буде добровільним і альтернативним варіантом подачі документів в паперовому вигляді. Електронні заяви абітурієнтів, подані в режимі онлайн за допомогою мережі Інтернет, будуть враховуватися приймальними комісіями ВНЗ та мати таку ж силу, як і їх паперові копії.

Відповідно, керівництво вузів ІІІ — IV рівнів акредитації зобов`язане забезпечити участь в експерименті під час проведення вступної кампанії 2011 року. Повідомляється, що контактні дані осіб, відповідальних за внесення даних про проходження електронних заяв до ВНЗ, будуть вказані на сайті Міносвіти.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути