chrome firefox opera safari iexplorer

Кількасот протестувальників вистояли третю ніч біля Українського дому

06 липня 2012 о 10:13

Кілька сотень людей у Києві продовжують акцію біля Українського дому – на знак протесту проти ухвалення Верховною Радою закону «Про засади державної мовної політики». Про це пише Тиждень.

На Європейській площі столиці протестувальники вистояли третю ніч. Мирний настрій порушила тільки історія з біотуалетами: беркутівці забороняли їх встановити.

«Шоста ранку. За ніч мали невелику бійку з Беркутом.Вони не дозволяли встановити нам біотуалет !!!:) Це повний ідіотизм ! Туалет ми таки встановили. Цілу ніч для нас виконували свої твори співаки і поети.Доній і Стець були чудовими ведучими концерту! Отже ми весело і цікаво вистояли третю ніч. Вітаю!», — написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Андрій Парубій.

Поза тим, під час інциденту з біотуалетом у мітингувальників вкрали два прапора «Батьківщини», повідомив один з протестувальників Gazeta.ua.

Український дім прикрашенний написаними від руки плакатами: «Я протестую проти байдужості українця», «Zek, йди геть», «Не віддамо Кремлю наш суверенітет» та інші.

Люди спали прямо на сходах та на тротуарі, застеливши каремати.

Нагадаємо, акція розпочалася у вівторок, коли кілька опозиційних депутатів Верховної Ради оголосили голодування після ухвалення парламентською більшістю закону, авторами якого є регіонали Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Згодом до депутатів долучилися протестувальники. 4 липня вони унеможливили проведення в Українському домі підсумкової прес-конференції Віктора Януковича.

Кілька разів у силовий спосіб демонстрантів намагалися відтіснити від будівлі співробітники загону спецпризначення «Беркут».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути