chrome firefox opera safari iexplorer

В День незалежності захисників української мови скликають до Українського дому

09 серпня 2012 о 13:36

Захисники української мови закликають усю національно-свідому громадськість зібратися в День Незалежності, 24 серпня, біля Українського дому на знак протесту проти підписання президентом Віктором Януковичем мовного закону.

З таким закликом виступив один з активістів акції на захист української мови біля Українського дому Роман Лапуда, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми вважаємо за необхідне 24 серпня провести загальногромадянський з'їзд, закликаємо всіх небайдужих громадян, національно-свідомі громадські організації України до захисту української мови», — сказав він.

У свою чергу в коментарі журналістам інша активістка акції Ірина Бондар зазначила, що учасники акції не очікували, що президент підпише цей закон, та все ж сподівалися, що він шанує українців і любить українську історію.

І.Бондар зазначила, що першою реакцією учасників акції на підписання мовного закону був шок. Активістка зазначила, що В.Янукович виявив неповагу до значної частини суспільства, фактично «укотре зґвалтувавши український народ своїми діями».

Учасники акції також заявили, що вони не згортатимуть своєї акції до Дня Незалежності.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути