chrome firefox opera safari iexplorer

Міноздоров домовився про прискорення постачань ліків для онкохворих

17 липня 2012 о 11:07

Під час наради з виробниками та дистриб'юторами лікарських засобів для дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, яка відбулася в Міністерстві охорони здоров'я в понеділок, було досягнуто домовленостей про прискорення постачань лікарських засобів.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» із посиланням на прес-службу міністерства.

«Ми робимо усе можливе, щоб постачання ліків відбулися вже зараз. Сподіваюся, за всіма основними позиціями в нас є порозуміння, і ви підете назустріч і МОЗ, і хворим у тому, щоб розпочати постачання», — зазначив під час наради заступник міністра охорони здоров'я — керівник апарату Роман Богачев.

Згідно з домовленостями, вже у серпні 2012 року розпочнуться постачання лікарського засобу «Віфенд», на вересень заплановано постачання ліків «Атгам», у жовтні регіони отримають «Граноцит».

Постачання цих лікарських засобів, згідно з укладеними договорами, розплановані до середини грудня 2012 року.

Раніше МОЗ повідомляло, що в липні 2012 року планується розпочати дострокові постачання препаратів «Карбоплатин», «Ритуксим», «Глівек», «Іфолем», «Авелокс», «Орунгал».

В умовах договорів постачання також були заплановані до грудня 2012 року.

Наразі в регіонах є залишки лікарських засобів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, на загальну суму 31 млн гривень.

У НДСЛ «Охматдит» є 40 найменувань лікарських засобів на загальну суму понад 10 млн гривень, що дає змогу здійснювати лікування дітей з онкологічними захворюваннями відповідно до стандартів лікування.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути