chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні заборонили продаж і прийом трьох популярних ліків

11 грудня 2012 о 14:25

Державна служба з лікарських засобів своїми розпорядженнями від 10 грудня 2012 року тимчасово заборонила в Україні реалізацію (торгівлю) та вживання трьох медичних препаратів:

— Мукалтин (таблетки по 50 мг № 10 у контурних упаковках серії 420412 виробника ДНЦЛЗ),
— Панкреатин-Здоров'я (таблетки, вкриті оболонкою, № 10, в блістерах, серії 590611, 620911, з маркуванням виробника Фармацевтична компанія Здоров'я, м. Харків),
— Ранітидин (вкриті оболонкою таблетки, по 150 мг № 10 серії 20112, з маркуванням фармкомпанії Здоров'я, м. Харків).

Як повідомляє прес-служба відомства, суб'єктам господарювання, які зберігають, реалізують і застосовують дані лікарські препарати, слід терміново перевірити наявність цих коштів. При знаходженні препаратів їх слід вилучити з продажу шляхом поміщення в карантин.

Серед причин вилучення протизастудного засобу Мукалтин називається невідповідність препарату вимогам нормативної аналітичної документації за показником «Опис. Розпад». Причина заборони Панкреатину (ліки проти травних розладів і панкреатиту) і Ранітидину (препарат для лікування виразкової хвороби шлунка) — перебування їх у незаконному обігу на складах, які не мали ліцензії на оптову торгівлю.

Нагадаємо, 10 грудня вступив в дію наказ Міністерства охорони здоров'я України, що забороняє рекламу 327 лікарських препаратів, у тому числі популярних знеболюючих, протизастудних ліків і препаратів для схуднення.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути