chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині в заповіднику за ніч знищили колонію кудлатих пеліканів

06 липня 2012 о 14:23

На Донеччині в заповіднику за ніч знищили єдину в Україні колонію кудлатих пеліканів, йдеться в сюжеті ТСН.

Браконьєри розтрощили гнізда рідкісних для цих широт птахів. Після цього всі дорослі птахи з насиджених місць полетіли.

Керівництво ландшафтного парку «Меотида» переконане, що розорені гнізда рідкісних пеліканів — це помста рибалок. Коли на цій косі Азова почали оселятися червонокнижні птахи, території надали статус заповідника і заборонили рибалити.

Місцеві рибалки сприйняли це у штики.

«Жах в тому, що ми не впливаємо на вилов риби ніяк, ми не можемо його заборонити і вирішити. Ми тільки контролюємо», — каже директор парку Геннадій Молодан.

У селищній раді Сєдово кримінальної драми у руйнуванні гнізд не вбачають. І сумніваються, що це справа людських рук. «На території „Меотиди“ дуже багато очерету, де прекрасно себе почувають лисиці, єнотовидні собаки. Я думаю, що слід треба шукати тут», — вважає депутат Сєдовської селищної ради Роман Герасимчук.

Тим часом природоохоронна прокуратура Маріуполя шукає таки людський слід і залучила до розслідування справи крім міліції та прикордонників ще й Службу безпеки України.

Збитки державі завдані на десятки тисяч гривень.

Але у заповіднику вважають, що все це ніщо у порівняні з тим, що пелікани можуть залишити Азов назавжди.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути