chrome firefox opera safari iexplorer

У Києво-Печерському заповіднику розквітло «небесне дерево». ФОТО

15 червня 2012 о 15:26

У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику можна побачити цвітіння особливого дерева — катальпи, яке в народі називають «небесним».

Як йдеться в повідомленні заповідника, біля восьмого корпусу заповідника таких дерев два.

Взагалі природний ареал цих рідкісних рослин — Китай, Японія, Північна Америка та Індія. Але деякі види вирощують як декоративні в багатьох регіонах світу, в тому числі в Україні та півдні Росії.

Фото kplavra.kiev.ua

"Листя катальпи виділяє специфічний сік, який рослина розбризкує навколо себе по діаметру крони. Завдяки цьому трава та інші рослини під катальпою не ростуть, створюючи символічне коло навколо дерева. Це коло дуже схоже на зображення німбів. Саме тому катальпа отримала народну назву «небесне дерево», — зазначили в заповіднику.

«Тепла погода призвела до раннього цвітіння квітів і дерев. Перша в цьому році троянда символічно розпустилася 9 травня близько восьмого корпусу заповідника. Після цього рожеві клумби поступово розцвіли на всій території музейного закладу: зараз тут їх понад 250 штук», — розповідають садівники.

На території заповідника представлено більше 30-ти видів троянд. Крім того, зараз на території Києво-Печерського заповідника цвітуть лілії, гліцинії, кани, також скоро зацвітуть білі кали і жоржини.

Фото kplavra.kiev.ua

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути