chrome firefox opera safari iexplorer

У Києво-Печерському заповіднику пройде міжнародна Вікіекспедиція

08 травня 2012 о 14:27

За ініціативи громадської організації «Вікімедіа Україна» 11 травня 2012 року буде проведено міжнародну Вікіекспедицію до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, на яку запрошені гості з Росії, Польщі та інших країн-сусідів України.

Початок Вікіекспедиції заплановано на 10-ту годину біля Економічної брами Києво-Печерської лаври.

Під час Вікіекспедиції проводитиметься збір матеріалів для поліпшення інформаційного наповнення й ілюстрування статей у всесвітній он-лайн-енциклопедії Вікіпедії, які стосуються об’єктів заповідника. Тому запрошуються усі, хто хоче долучитися до історії і культури України, дізнатися більше про одну із святинь України та має можливість взяти з собою фототехніку і зробити кілька фотографій для Вікіпедії.

Національний Києво-Печерський заповідник – найбільший музейний комплекс України, який діє на території Верхньої Києво-Печерської лаври. Києво-Печерська лавра є одним з п’яти об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні.

Вікіекспедиції – спеціальний формат зустрічей вікіпедистів, під час яких відбувається експедиція за визначеним маршрутом з метою збору матеріалів для наповнення інформацією під вільною ліцензією проектів Фонду Вікімедіа. Головний акцент під час Вікіекспедицій робиться на фотографування цікавих та важливих об’єктів місцевості, до якої ця експедиція проводиться.

Також учасники Вікіекспедиції зможуть зробити фотографії для участі у конкурсі «Вікі любить пам’ятки», який цього року вперше проводитиметься в Україні.

Довідка.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» – українська некомерційна організація, яка займається популяризацією та розвитком проектів Фонду Вікімедіа та Вікіпедії, як найвідомішого з них. «Вікімедіа Україна» була заснована у 2009 році і з того часу має статус регіонального відділення Фонду Вікімедіа.

Києво-Печерська Лавра – одна з найбільших православних святинь України – була заснована у середині ХІ ст. У 1922 році на її базі було створено музейний комплекс, у 1990 році вона увійшла до списку пам’яток всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, а 1996 року було створено Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник. За інформацією прес-служби ГО «Вікімедіа Україна».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути