chrome firefox opera safari iexplorer

На Майдані обиратимуть найсмачніші орігки та помідори

12 липня 2012 о 16:02

Для того, щоб визначити, які овочі кращі – українські чи іноземні, Центральна спілка споживчих товариств України (Укоопспілка) запропонує скуштувати огірки та помідори з різних країн і обрати найсмачніші. Для цього вже придбано понад 100 кг овочів з різних куточків світу.

Сама ж дегустація відбудеться під час святкового заходу в неділю, 22 липня на Хрещатику. Укоопспілка, яка є ініціатором Всеукраїнської патріотичної акції «З турботою про Українське!», що передбачає маркування вітчизняних продуктів харчування, які відповідають найвищим вимогам якості, спеціальним стікером, вирішила під час урочистостей з нагоди проголошення ООН 2012 року Міжнародним роком кооперації провести цікаве дослідження. Мета — визначити чи можуть мешканці нашої країни відрізнити іноземні овочі від вітчизняних. «Ми, як представники системи, в якій працює більше 360 виробничих підприємств по всій країні, впевнені, що українські продукти можуть на рівних конкурувати з іноземними аналогами, — зазначив заступник директора Департаменту з корпоративних комунікацій Укоопспілки Денис Гороховський».

«А хто, як не споживач, може знати це краще? Тому ми вирішили запитати мешканців та гостей столиці, які ж огірки та помідори дійсно кращі?», — додав він. Дегустація відбуватиметься 22 липня з 16 по 21 годину на майданчику перед будівлею Укоопспілки (вул. Хрещатик, 7/11, ст. м. Майдан Незалежності).

Також під час заходу буде проведено ще низку різноманітних конкурсів, учасники і переможці яких отримають призи та подарунки від Укоопспілки. Крім того, гостей розважатимуть українські виконавці, а вести свято буде відомий радіоведучий Олександр Рассказов. Зазначимо, Центральна спілка споживчих товариств України (Укоопспілка) об'єднує понад 500 тисяч кооператорів зі всієї України.

В системі споживчої кооперації України працює понад 10 тисяч магазинів, 423 ринки (кожен шостий в України) та понад 360 виробничих підприємств. Укоопспілка входить в десятку найбільших платників податків України.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство