chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті відбудеться міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль

20 липня 2012 о 16:11

У неділю, 22 липня, на Прикарпатті відбудеться 13 Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Коломийка» в с.Королівка.

У програмі: святкові богослужіння у церквах міста Коломиї та району; зустріч учасників, гостей і делегацій фестивалю; відкриття містечка майстрів народної творчості та фольклорно-музичного подвір’я «Гостинна Коломийщина». Про це сьогодні, 20 липня, IA ZIK повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Урочисте відкриття фестивалю заплановане на 11.00. Учасників фольклорно-етнографічного фестивалю «Коломийка» привітають народний артист України Богдан Сташків, заслужені артисти України Алла Кобилянська, Михайло Попелюк, Микола Савчук, гурт «Дзвони» та дует «Писанка».

Мистецько-конкурсна програма буде за участю колективів з Канади, Румунії, Росії, Білорусі, Молдови та представників областей України.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути