chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині пройла Всеукраїнська молодіжна проща

16 липня 2012 о 09:38

14-15 липня на Тернопільщині, у Марійському духовному центрі УГКЦ села Зарваниця проходила Всеукраїнська та молодіжна проща у якій взяли участь 120 тисяч вірян.

Про це під час свого виступу повідомив Глава УГКЦ Святослав Шевчук, посилаючись на дані міліції – передає власкор IA ZIK.

Завершальний день прощі проходив під дощем. Він почався близько 7.30 год – перед походом владик і священиків від собору до подіуму на чудотворному місці. Закінчився дощ близько 11-ї год. Практично всю Архиєрейську Святу Літургію прочани простояли під парасолями та дощовиками.

Завершення Всеукраїнської прощі у Зарваниці вінчали виступи-привітання від представників духовенства, в тому числі із закордону. Прочан привітав Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас Шакур, єпископ Кишиневської єпархії Республіки Молдова Антон Кош. Патріарх УГЦК Святослав Шевчук особисто перекладав деякі привітання.

Після церемонії богослужіння надали слово представникам влади. Під час виступу голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна (коли він передав вітання від президента Віктора Януковича) серед прочан піднявся гул невдоволення, свист та непоодинокі вигуки «Ганьба!».

Організатори прощі подякували за допомогу в організації голові Тернопільської ОДА, Івано-Франківської ОДА Михайлу Вишиванюку та Львівської ОДА Михайлу Костюку. Також ікони в подарунок отримали голови Тернопільської та Львівської облрад.

Відвідали прощу в Зарваниці місцеві політики та народні депутати України.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути