chrome firefox opera safari iexplorer

Оргкомітет «Євро-2012 Україна» буде працювати до кінця року

16 липня 2012 о 17:14

Місцевий організаційний комітет «Євро-2012 Україна» планує працювати до кінця 2012 року.

Про це на прес-конференції повідомив директор оргкомітету Маркіян Лубківський.

«Офіс місцевого організаційного комітету працюватиме до грудня 2012 року, коли буде закритий, коли ми згорнемо діяльність нашої кампанії, яку було організовано в серпні 2009 року», — сказав він.

Зі слів Лубківського, усього в оргкомітеті працювало 214 людей, їхній середній вік становить 30,5 років.

Під час турніру, за даними оргкомітету, на стадіонах працювало 3 760 стюардів, а в містах України — 2 879 волонтерів, 4 із яких (по одному з кожного міста, що приймало чемпіонат) пройдуть практику в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні (Швейцарія) у вересні.

Лубківський зазначив, що до оргкомітету уже зверталися представники оргкомітету чемпіонату Європи з футболу 2016 року, що пройде у Франції, і представники оргкомітету чемпіонату світу з футболу 2016 року, що пройде в Росії, з метою обміну досвідом.

Деякі співробітники оргкомітету, зі слів його директора, уже підписали контракти з оргкомітетом Зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі (Росія) і працюватимуть над організацією цього спортивного заходу.

У цілому Лубківський вважає підготовку персоналу найбільшим досягненням турніру і найбільшою інвестицією УЄФА в Україну, зазначивши, що тепер у країні є людський ресурс для підготовки заходу будь-якого рівня.

Крім того, він повідомив, що до закінчення своєї роботи оргкомітет буде стежитиме за інфраструктурними об'єктами, збудованими до чемпіонату, і потурбується про їхню подальшу долю.

Зокрема, Лубківський повідомив, що він уже спілкувався з Федерацією футболу України щодо насичення заходами «Арена-Львів», на якій зараз не планує проводити свої ігри ні футбольний клуб «Карпати» (Львів), ні будь-який інший клуб, і яка у зв'язку із цим може пустувати.

Так, із його слів, незабаром у Львові відбудеться матч національної збірної з футболу.

Крім того, Лубківський вказав на необхідність наповнення цього стадіону проведенням концертів та інших заходів не тільки футбольного характеру, щоб окупити операційні витрати на його утримання.

Як повідомляло агентство, ЧЄ-2012 з футболу відбувся з 8 червня по 1 липня у 8 містах України та Польщі.

В Україні матчі турніру проводили в Києві, Харкові, Львові й Донецьку.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути