chrome firefox opera safari iexplorer

Поки завершиться суд щодо Гостиного двору, самої пам’ятки може не лишитись

20 липня 2012 о 13:09

Поки завершиться судовий процес щодо Гостиного двору у Києві, самої пам’ятки може не лишитись, застерігають активісти. Київський адміністративний суд у четвер відмовив їм у клопотанні призупинити будівельні роботи, оскільки, як зауважив суддя, не отримав доказів, що такі роботи там дійсно ведуться. Мешканці «Гостинної республіки» чергують там цілодобово.

Триває суд із вимогою скасувати постанову Кабміну, яка виключила Гостиний двір у Києві зі списку архітектурних пам’яток. Активісти «Гостинної республіки» стверджують, що нині там проводять несанкціоновані будівельні роботи. Однак їхнє клопотання суд відхилив.

За словами судді Віталія Амельохіна, позивач не надав достатніх доказів факту проведення робіт у приміщенні.

«Взагалі не вбачається зв’язку між ухваленою Кабміном постановою та можливими діями невідомих осіб щодо перебудови Гостиного двору на Контрактовій площі, 4 у Києві під торгово-розважальний центр. Крім того, суд наголошує, що будь-яких доказів надано не було», – заявив Амельохін.

Активіст «Гостинної Республіки» Вадим Тороповкаже, що має відео, яке підтверджує руйнування будівлі. За його словами, будівельники працюють здебільшого вночі, у внутрішніх приміщеннях, куди протестувальники не мають доступу.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути