chrome firefox opera safari iexplorer

UEFA відмовився запровадити електронні технології у футболі

13 липня 2012 о 09:10

UEFA не має наміру чинити, як FIFА, і впроваджувати технологію визначення узяття воріт, так званої гол-лінії. Це підтвердили в штаб-квартирі Європейської федерації футболу, де як і раніше вважають, що краще використовувати розширену бригаду арбітрів.

В UEFА одноголосно проголосували на Міжнародній раді за продовження політики використання додаткових арбітрів за воротами, підтвердивши, що цей експеримент, який проводився в останні роки, був успішним.

FIFА оголосила про впровадження технології з гол-лінії з сезону 2013/2014. Також підтримали ці ініціативи президента FIFА Зеппа Блаттера в англійській прем'єр-лізі і німецькій бундеслізі. А ось президент UEFА Мішель Платіні вирішив дотримуватися іншої політики і залишити в питанні правильності або не правильності взяття воріт людський фактор.

Система з шістьма арбітрами була вперше випробувана у відбірному циклі Євро-2010 серед команд U-19, а в останні два сезони використовувалася в Лізі Чемпіонів і Лізі Європи, а також на Чемпіонаті Європи 2012 року.

Раніше UEFA визнав вдалим експеримент з додатковими арбітрами за лінією воріт під час Євро-2012, незважаючи на грубу помилку в матчі Англія — Україна суддівської бригади на чолі з Віктором Кашшаї, яка прогледіла гол нападаючого української команди Марко Девича.

Нагадаємо, раніше президент FIFA Зепп Блаттер підтримав ідею використання системи, яка дозволить точно визначати взяття воріт. У свою чергу президент UEFA Мішель Платіні виступає проти впровадження в футбол сучасних технологій.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути