chrome firefox opera safari iexplorer

В українському футболі розгорівся «туалетний» скандал

24 березня 2011 о 14:57

У фанатів київського «Динамо» свято: у столиці відкрився перший динамівський паб, де кожен бажаючий може зануритися в неповторну атмосферу традицій видатного клубу країни. Однак ще до офіційного відкриття закладу він став популярним завдяки «туалетному» скандалу.

На скляних дверях пабу красується заборона на його відвідини «кротам», «тхорам», «свиням» і «півням». Тварини — у шарфах кольорів «Шахтаря», «Металіста», «Спартака» і київського «Арсеналу». А для тих, хто не зрозуміє, є роз'яснення в меню закладу: «Виключно для вболівальників „Динамо“ Київ. Увага! Вхід з тваринами заборонено».

Вхід у паб. vivafcdk.kiev.ua

Найбільшу увагу привертає туалетна кімната. Внутрішню поверхню унітазу обклеїли емблемами ненависних клубів, а на підлогу перед унітазом кинули фотографію капітана «Шахтаря» Даріо Срни.

vivafcdk.kiev.ua

У «Шахтарі» вже дали оцінку такому «креативу». Прес-аташе клубу Руслан Мармазов впевнений, що це акція не зовсім адекватних людей.

«Повідомлення про нову точку громадського харчування з оригінальною специфікою не викликало у мене нічого, крім сумної посмішки. Практично не сумніваюся, що „Динамо“ не має до цієї провокації ніякого відношення. Тут, мабуть, приватна ініціатива недалеких людей. Хоча зрозуміло, що за використання динамівської символіки в подібному трактуванні київський клуб міг би і запитати. Втім, ми ж не знаємо, а раптом юристи „Динамо“ якраз зараз готують відповідні позови?

Що стосується самої ідеї „уболівальників“ звеличувати свій клуб шляхом глумління над противником, то це найбільш безглузде, що можна придумати. Невже господарі закладу думають, що принизили „Шахтар“, „Металіст“ або „Спартак“? Ні, вони принизили „Динамо“, заплямували честь важливого клубу, та й показали свій рівень розвитку. Можу тут тільки поспівчувати», — сказав Мармазов.

Зауважимо, що адміністрація закладу також не залишила цей інцидент без уваги.

«Найголовніше, що ми хотіли створити — це виняткову динамівську атмосферу. Заклад у нас невеликий, і тому ми хотіли б забронювати місця для уболівальників великого Клубу „Динамо“ Київ, цим і зумовлені жартівливі наклейки на дверях.

Що ж стосується скандальної фотографії пана Срни в туалеті нашого закладу, то як тільки наша прибиральниця побачила — не побоюся цього слова — неподобство, вона відразу забрала це з туалету! І ми висловлюємо щирий жаль, що фотографія капітана „Шахтаря“ опинилася в туалеті на підлозі саме нашого пабу. Даріо, сподіваємося, розуміє, що ми не могли проконтролювати поведінку відвідувачів в туалеті. Проте надалі сподіваємося не допустити подібного, хоча і способів контролю ще не придумали», — розповів представник пабу.

«А що стосується емблем деяких клубів в унітазі... Так на стадіоні „Чорноморця“ в туалетах на пісуарах вже давно намальовані динамівські емблеми і про це ніхто не пише», — додав менеджер закладу.

Втім, прості кияни — любителі футболу, такі аргументи не сприймають.

«Я ще можу зрозуміти гумористичні картинки на вході, що вхід кротам заборонено — це викликає посмішку і ніякої агресії не несе. Але Даріо Срна ... може, це і просто провокація», — обурено сказав киянин Валерій.

А донеччани поки що стримують свої емоції.

«Я намагаюся не звертати уваги на подібні випади. Якщо Києву так подобається, нехай тішаться, але це зайвий раз доводить, який клуб зараз в України № 1. А реагувати на такі провокації — значить їх підстьобувати», — упевнений Андрій Гладченко, представник офіційного фан-клубу «Шахтаря».

Харківські ж вболівальники говорять, що їх образили набагато менше, ніж донецьких.

«Ми давно не ображаємося на прізвисько „тхори“. А в цю столичну забігайлівку і так ні за що б не пішли. А взагалі-то я думаю, це звичайний піар для розкрутки. У нас з „Динамо“ за останні 4 роки відносини взагалі зіпсувалися. Так що цей паб — черговий привід зіпсувати нам нерви. А за Срну і нам прикро», — розповів Антон, фанат «Металіста».

Інший вболівальник з Харкова Дмитро каже, що подібний заклад є у Харкові, але не настільки радикальний. «Переходити на особистості не можна. Сьогодні Срна в „Шахтарі“, а завтра в „Манчестері“. В Англії за подібне фанів суворо б покарали», — вважає Дмитро.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути