chrome firefox opera safari iexplorer

Навколо Інституту Шалімова розгорівся кадровий скандал

03 січня 2013 о 17:26

Про це йдеться у переданому УНІАН листі співробітників інституту. У ньому зазначається, що звільнення В.Чорного вони вимагають «за некомпетентність та неспроможність забезпечення безперебійної роботи клініки, грубість та цинічне ставлення до співробітників і пацієнтів, створення нестерпного морального клімату в Інституті та руйнацію його іміджу».

«Нам набридло систематичне попрання демократичних засад, безконтрольний розподіл матеріальних ресурсів, ототожнення адміністрації закладу з однією особою та оцінювання співробітників не за професійними якостями, а за особисту самовідданість будь-кому, окрім справи», — наголошують у зверненні співробітники закладу. Вони також стверджують, що В.Чорний, прикриваючись іменами своїх «високих покровителів» в органах державної влади, створив в інституті «атмосферу залякування та нетерпимості серед лікарів, а також грубого порушення прав пацієнтів».

На переконання співробітників інституту, все це робиться з метою «прикрити свій волюнтаризм у визначенні переліку і кількості тендерних замовлень та постачань за разовими договорами». Ситуацію, що склалася в інституті, автори листа називають «руйнацією пам’яті академіка Шалімова».

Вчені-лікарі просять керівництво закладу клопотати перед відповідними органами про звільнення В.Чорного із посади заступника директора інституту і жодних інших компромісів у цьому питанні колектив інституту не збирається приймати. Водночас сайт інституту, де розміщено повний текст відповідного листа, наразі не працює.

Коментар у В.Чорного УНІАН поки що теж не вдалося отримати, оскільки у його приймальні спочатку повідомляли, що він на нараді, а потім порадили звертатися вже наступного дня.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути